Onze maatschappij zonder ICT? Ondenkbaar.
    Het leren omgan met een pc, dat hoeven wij eigenlijk niet meer te doen.
    Van jongs af aan zijn ze er al mee vertrouwd geraakt.

Op 't Busseltje kunnen de kinderen in een veilige "digitale omgeving" de computer op vele manieren gebruiken:

De kinderen kunnen met behulp van de computer gemakkelijker opnemen en inoefenen. De computer geeft meteen "feedback", reageert op het kind, geeft aanwijzigingen.

Heeft een kind een bepaald spelling- of rekenprobleem dan kan er specifieke software ingezet worden om dat kind te helpen.

De "I" slaat natuurlijk op informatie. De PC is een informatiebron bij uitstek, de weg hierin leren vinden is een begeleidingstaak van elke leerkracht.

Bij het "ontdekkend leren"  speelt de compuer een belangrijke rol. Niet steeds de leerstof die naar het kind komt, maar het kind bepaalt zelf ook de inhoud van haar leeromgeving.

Het samenwerkende leren, het ontdekkende leren, ICT sluit op deze manieren aan bij de individuele leerbehoefte.