Creatief in het benutten van talenten

Actieweek - vervolg

13-03-2019

Beste kinderen en ouders van ‘t Busseltje,

Wat was het een fijne start op maandagochtend... Zulke mooie kaarten en lieve berichten, een echte verrassing voor de juffen en meesters. Dat hebben jullie goed voor elkaar gekregen! 

Dinsdagochtend is het jullie vast opgevallen dat het team ineens een snor droeg. Met die snor willen we benadrukken dat mannen net zo goed als vrouwen thuishoren in het basisonderwijs. Op ‘t Busseltje werken we graag in een gemengd team en zijn we ervan overtuigd dat onderlinge verschillen, waaronder man/vrouw, ons als team sterker maken.

Vandaag (woensdag) is de open dag en de leefstijlavond. Daarom kiezen we ervoor om deze ochtend geen actie in te zetten. Op donderdag brengen we opnieuw een actiethema onder de aandacht. 

Zoals eerder aangegeven is de school ook op vrijdag open. Dit betekent dat het reguliere lesprogramma voor alle kinderen doorgaat. Iedereen gaat op vrijdag gewoon naar school

Namens het team gaat een delegatie van twee leerkrachten naar het Malieveld in Den Haag. Voor de groepen van deze twee leerkrachten is vervanging geregeld. 

Vervanging is tevens het laatste thema van deze actieweek. In het nieuws is veel aandacht voor het lerarentekort en de vervangingsproblemen als gevolg daarvan. Je ziet kinderen die bij ziekte van de leerkracht naar huis worden gestuurd, of structureel een dagdeel in de week thuis moeten blijven. 

In onze regio is de problematiek nog niet zo groot als bij collega’s in West Brabant of de Randstad. Toch kost het ook bij ons moeite om vervangingen en verlof op een goede manier ingevuld te krijgen. De reden dat dit lukt, ondanks de tekorten, heeft alles te maken met de flexibiliteit en solidariteit binnen ons team.

Bij ziekte of moeilijke omstandigheden proberen we elkaar de rust en de ruimte te geven die op dat moment nodig is. We voelen een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor alle kinderen op onze school. 

In de praktijk betekent dit dat een leerkracht in alle vroegte de vraag krijgt om een groep over te nemen, zijn planning voor die dag opzij zet, soms zelfs een vrije dag opgeeft en zich binnen beperkte tijd voorbereidt op een dag onderwijs aan een andere groep.

Voor die inzet zijn wij ontzettend dankbaar. Daarom vragen we jullie om op vrijdag voor een keer met een pet of een ander hoofddeksel naar school te komen. Dan kunnen we met de hele school zeggen: petje af voor alle vervangers! 

Werkgroep Actieweek

Anouk, Marleen en Sanne